Jentene tror også i år på seier i Norway Cup

Ny administrerende direktør i Incita, Anne Kristine Bergem, sammen med støttespiller Cecilia Brækhus og prosjektleder Richard Kiwanuka, har det gøy på Norway Cup, sammen jentelaget fra Uganda/Bring Children From Streets.

Her kan du se intervjuet med Cecilia Brækhus og jentelaget fra Uganda i VGtv.no 

Cecilia Brækhus er et viktig forbilde og en inspirasjonskilde for jentelaget, les artikkel i aftenposten.no her 

 

På syv år har både Cecilia Brækhus og Bring Children from Streets vokst seg store.

- Hun er et viktig forbilde

NORWAY CUP

EKEBERGSLETTA Boksestjernen tok turen fra Tyskland for å møte jentelaget fra Uganda. - Prosjektet går inn i det syvende året. Da jeg begynte med dette var jeg også selv også ny som proffbokser. Så vi har vokst i takt, sier Cecilia Brækhus til Aftenposten.

Proffbokseren er ambassadør for Bring Children From Streets, og sto i går på sidelinjen mens stiftelsens Norway Cup-deltagere gjennomførte en treningsøkt. Laget består av ugandiske jenter, mange av dem foreldreløse.

- De gir meg veldig mye. Det er utrolig flott å se hvordan de har bygget seg opp og at de jobber så hardt og står på, sier Brækhus.

Forbilde

Det er tiende gang Bring Children from the Streets stiller med et jentelag i Norway Cup. Prosjektleder Richard Kiwanuka ble kjent med Brækhus i boksemiljøet i Bergen.

- For det første er hun et viktig forbilde, Cecilia viser at jenter kan komme langt. I tillegg jobber hun hardt for å få folk til å bli fadder i organisasjonen, forteller Kiwanuka.

Prosjektet har blant annet etablert skoler, barnehager, yrkesskoler og idrettsanlegg i Ugandas hovedstad Kampala. Reisen til Brækhus har også vært formidabel. Tirsdag ble hun kåret til verdens beste kvinnelige bokser av Ring Magazine.

- Man får ikke noen høyere anerkjennelse. Dette er noe av det største som vil stå igjen etter karrieren min, sier Brækhus.

Ny kamp i september

For å kunne støtte Bring Children-laget, tok Brækhus seg fri fra forberedelsene før kampen mot dominikanske Oxandia Castillo i september. Brækhus gleder seg å møte Castillo i ringen.

- Hun er sulten og på vei opp. Hun minner meg litt om meg selv. Hun er ekstremt ambisiøs, sier Brækhus om sin 18-årige motstander.

Castillo hører til i vektklassen over Brækhus, noe som betyr at bergenseren må jobbe med vekten frem mot kampen. Hun har derfor fokusert mye på styrketrening den siste tiden.

- Jeg er litt under matchvekten nå, så jeg jobber hardt med å komme meg opp. Det er slitsomt og ikke det morsomste jeg vet om, det skal jeg innrømme, sier Brækhus.

Foran kampen kan kanskje Brækhus hente inspirasjon fra sine venner på Bring Children-laget. De ugandiske jentene har nemlig vunnet sine tre første kamper med sifrene 5-0, 12-0 og 10-1.

NICHOLAS BERGH NICHOLAS.BERGH@AFTENPOSTEN.NO

 
 
 
Skriv ut